ElectroTos

Nieuwe digitale audio-interface en protocol

Backwards compatibel met Toslink interface en S/PDIF-protocol. Onze nieuwe elektro-optische digitale audio-interface en protocol met lage jitter elimineert ongewenste jitter in digitale audiobron, digitale audio-interlink en alle DAC-circuits, zelfs als er aanzienlijke overspraak aanwezig is. Het moet rechtstreeks door software worden gegenereerd (UPL96ETL en U192ETL).


PowerDAC-R

Discrete DAC gebaseerd op custom DAPI* board met onafhankelijke clock.

Het DAPI board converteert Toslink input naar extreem low noise parallel data die onze verbeterde** Fractal DAC aanstuurt. Het DAPI board reduceert ook de bron invloed aanzienlijk. Dit resulteert in beter dan verwachte prestaties. De PowerDAC-R heeft een RCA-uitgang en een ingebouwde volumeregeling (bereik van 27 dB) met behulp van bit-shifts i.c.m. 2 spanningsniveaus zonder gebruik te maken van versterkings-, buffer- of verzwakkingscircuits

* DAPI : Digital Audio Parallel Interface

** verbeterde : PowerDAC-R heeft lagere uitgangs impedantie dan de DA96ETF


U192ETL

USB transport met ElectroTos/Toslink interface en low jitter ElectroTos protocol

Backwards compatibel met Toslink interface en S/PDIF protocol. Ondersteunt asynchrone USB-audio Klasse 2, 44.1/16 tot 192/24. Gebaseerd op XMOS XU208. Systeem met lage jitter en audio clocks, 24 MHz, 22,5792 MHz, 24,576 MHz. Elke oscillator heeft een aparte RF voedingsruis filtering. Geavanceerd synchronisatie / drivercircuit voor XMOS-jitterverzwakking. Voeding via USB-bus (5V).


UPL96ETL

Zeer schone USB-stick -referentie- transport met ElectroTos/Toslink interface en ElectroTos low jitter-protocol.

Backwards compatibel met Toslink interface en S/PDIF protocol, op aftand bediend door software op PC met ingebouwde webserver voor bediening via phone/pad. Onze UPL remote software ondersteunt WAV-bestanden met ID3v2.3.0-metadata met jpeg/png cover-art. USB sticks en USB SSD drives worden ondersteund tot max 999 CDs met max 99 tracks per CD. Met de UPLPlayer derde partij software ontwikkleld door een van onze klanten worden tot max 98.901 CDs ondersteund door gebruik te maken van cue sheets met multi-track wav bestanden (één CD per wav bestand). Ondersteunt 44.1/16 tot 96/24. Gebaseerd op STM32 ARM. Systeem met lage jitter en audio clocks, 24 MHz, 22,5792 MHz, 45,1584 MHz, 24,576 MHz, 49,152 MHz. Elke oscillator heeft een aparte RF voedingsfiltering. Geavanceerd synchronisatie- / driver circuit voor jitter verzwakking. Voeding via USB-bus (5V).


DA96ETF

Discrete, ultra low noise multi-pattern fractal DAC met ElectroTos input.

De DA96ETF kan gebruikt worden met de U192ETL of UPL96ETL, deze ondersteunen het ElectroTos low jitter protocol. Opmerking: de DA96ETF ondersteunt het standaard Toslink protocol niet, deze zal alleen ruis produceren wanneer geprobeerd wordt deze aan te sturen met standaard Toslink bronnen. Sample rate ondersteuning: 44,1, 48, 88,2 en 96 KHz. Bitdiepte: automatisch (ElectroTos-protocol). Standaard digitale audioprotocollen worden nergens in de DA96ETF meer gebruikt/gegenereerd. D/A-conversie: Fractal multi-pattern, 32 bit core/kanaal (dit type converter is -volledig- anders dan alle bestaande audio D/A-converters). Fractal multi-pattern converters bieden extreme nauwkeurigheid op lange termijn (met gegeven component toleranties), lage uitgangs impedantie (375 OHms) en extreem lage digitale interface-schakelruis vanwege de parallelle data-interface (hoogste schakelfrequentie is gelijk aan de sample frequentie / ELE latch signaal ). Systeem: ongefilterde NOS (volledig passief uitgangscircuit). Door 88,2 of 96 KHz te gebruiken, kan 2 x oversampling worden verkregen. Meegeleverde voeding: extern, 5V/100mA (4,8 ... 5V5), aansluiting USB-B (groot).

Zie ook:


SVC24

Passieve 24-staps verzwakker.

Passieve handmatig bediende 24-staps verzwakker voor de DA96ETF


SVC24U

Passieve 24-staps verzwakker universeel.

Passieve handmatig bediende 24-staps universele verzwakker voor bestaande DACs


BIT-PERFECT TESTER

Meetinstrument ter grootte van een USB-stick om te meten of de weergave (nog) bit-perfect is.

De Bit-Perfect tester is een meetinstrument ter grootte van een USB-stick om te meten of de weergave (nog) bit-perfect is. Het wordt samen met digitale audio test bestanden gebruikt.


OBS100

Open baffle speaker

De OBS100 is een open-baffle luidspreker met 8" full range speaker en twee 15" bass units. De OBS100 biedt realistische muziekweergave met hoge resolutie.


Aansluiten

Hoe onze audio componenten onderling aan te sluiten en hoe deze aan te sluiten op bestaande audio componenten.

Onze audio componenten zijn ontworpen om elkaar perfect aan te vullen. Het gebruik van een van onze transports in combinatie met onze DAC, volumeverzwakker en koptelefoonversterker of onze actieve open baffle-luidspreker zal muziek laten horen in plaats van geluid. Met deze combinatie kunt u precies horen wat wij horen en genieten van muziek als nooit tevoren, net zoals wij de afgelopen maanden hebben gedaan.
Naast het kopen van een hele set kunt u ook beginnen met het verbeteren van uw huidige setup. Onze twee transports kunnen gebruikt worden met elke DAC die een Toslink input heeft, de UPL96ETL en de U192ETL zullen u kennis laten maken met ElectroTos-technologie en zouden de geluidskwaliteit al aanzienlijk kunnen verbeteren. Ook onze SVC24U getrapte volumeverzwakker en onze SHPB10 hoofdtelefoonversterker / OBS100 actieve open baffle-luidspreker kunnen een grote verbetering in geluidskwaliteit opleveren met bestaande audio componenten. Bekijk het onderstaande aansluitschema hoe onze audio componenten onderling aan te sluiten of hoe ze op bestaande audio componenten aan te aansluiten.

Wanneer onze U192ETL of UPL96ETL transports worden aangesloten op een bestaande Toslink DAC koppel dan alle andere ingangen van de DAC los !


Resolutie en helderheid

De geluidskwaliteit van een audioset hangt af van de cumulatieve vervorming die in het gehele audiosignaalpad wordt geïntroduceerd.

Het is het beste om audiocomponenten te vermijden die niet strikt vereist zijn, zoals voorversterkers en koppelcondensatoren. Het is het beste om de DA96ETF rechtstreeks op de ingang van de eindversterker aan te sluiten en een shunt volumeregeling zoals onze SVC24 te gebruiken om het volume te regelen. Om een indruk te krijgen van waar de DA96ETF echt toe in staat is, kan men direct een hoog Ohmige studio koptelefoon zoals de Beyerdynamic DT 990 pro aansluiten op de DA96ETF uitgangen, als deze te hard speelt voeg dan een shunt weerstand van 33 ... 100 Ohm toe of gebruik onze SVC24 shunt volumeregeling. Dit kan als referentie dienen bij het proberen om een vergelijkbare resolutie en transparantie uit de luidsprekers te krijgen. Hetzelfde geldt voor analoge bronnen zoals vinyl en tape, dus dit is zeker niet alleen een DAC probleem!

De versterker-luidsprekercombinatie veroorzaakt de meeste degradatie omdat de gerelateerde vervorming altijd erg hoog is (meestal 2 ... 20%). Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de stuurmethode (constante spanningssturing). Deze stuurmethode is niet optimaal om een luidspreker-spreekspoel aan te sturen waarbij het magnetische veld afhankelijk is van de Ampère-wikkelingen. Het resultaat is zowel resolutie als transparantie verlies.

Buizenversterkers zijn beter compatibel met de meeste luidsprekers, aangezien buizenversterkers meestal zijn gebaseerd op quasi constante stroomsturing, dit zal de resolutie en helderheid verhogen in vergelijking met halfgeleiderversterkers die zijn gebaseerd op constante spanningssturing. Dit kan een van de redenen zijn waarom buizenversterkers nog steeds populair zijn.

Als een halfgeleiderversterker geen vergelijkbare resolutie en helderheid biedt in vergelijking met de DT990-referentie studio-hoofdtelefoon, is er een eenvoudige truc om dit te verbeteren. Het is niet de perfecte oplossing, maar het kan helpen om dichter bij de studio-hoofdtelefoon referentie te komen.

Sluit een 4,7 Ohm vermogensweerstand aan tussen de uitgang van de halfgeleiderversterker en een 8 Ohm luidspreker, of een 2,2 Ohm vermogensweerstand voor een 4 Ohm luidspreker. Dit zal de besturing verschuiven van constante spanning naar quasi constante stroomsturing. De optimale serieweerstandswaarde is gelijk aan ca. luidsprekerimpedantie gedeeld door 1.6. Gebruik vermogensweerstanden met een nominaal uitgangsvermogen van de versterker gedeeld door 2,6, dus gebruik voor een uitgangsversterker van 40 W rms een weerstand van de 15 W-serie.