PowerDAC Series

Discrete multi-bit DA-converter zonder -enige- versterker of buffercircuits in het signaalpad.

Gebalanceerde voeding, digitale schakelaars en weerstandsverzwakker worden gebruikt om het uitgangssignaal te genereren.
De PowerDAC-B en PowerDAC-R zijn bedoeld voor het aansturen van versterkers en koptelefoons.
De PowerDAC-S is bedoeld voor het aansturen luidsprekers, versterkers en koptelefoons.
Alle PowerDAC's hebben één enkele Toslink-ingang en bieden een hoge bron-immuniteit.
Bron moet bitperfect zijn, dit kan worden geverifieerd met ingebouwde tester (PowerDAC-R en PowerDAC-S).


PowerDAC - B

De PowerDAC-B kan worden gebruikt met een versterker of met een koptelefoon met behulp van een (op weerstand gebaseerde/passieve) volumeregeling die is aangesloten op de twee RCA-connectoren aan de achterkant.


PowerDAC - R

De PowerDAC-R kan worden gebruikt met een versterker of met een koptelefoon aangesloten op de twee RCA-connectoren aan de achterkant.
Volumeregeling is ingebouwd en kan worden ingesteld met de twee knoppen aan de bovenkant.
Een optionele IR Afstandsbediening is ook beschikbaar.
Er is een bitperfect-tester ingebouwd om te controleren of uw bron bitperfect is met behulp van onze bitperfect testtracks.


PowerDAC - S


De PowerDAC-S kan worden gebruikt met luidsprekers die rechtstreeks zijn aangesloten op de luidsprekeraansluitingen aan de achterkant, met een versterker of koptelefoon die is aangesloten op de twee RCA-connectoren aan de achterkant met behulp van de meegeleverde adapters.
Volumeregeling is ingebouwd en kan worden ingesteld met de twee knoppen aan de bovenkant. De IR-afstandsbediening is inbegrepen.
Er is een bitperfect-tester ingebouwd om te controleren of uw bron bitperfect is met behulp van onze bitperfect testtracks.


Filosofie

Elk onderdeel in een audioketen is inperfect en introduceert extra degradatie.

Minder componenten in een audioketen zal minder degradatie geven. De PowerDAC-B kan aangesloten worden op een  pre-amp. Onze PowerDAC-R maakt het mogelijk om de voorversterker uit de audioketen te halen en de versterker direct aan te sturen. De PowerDAC-S haalt nu ook de versterker uit de audioketen. Het enige dat overblijft is een gebalanceerde voeding en weerstandsverzwakker die de luidspreker rechtstreeks aanstuurt.


R&D

Al vele jaren onderzoeken, verbeteren en verkopen we onze discrete DAC's en aanverwante producten. Dit heeft bijna elk jaar geresulteerd in nieuwe producten. We hebben R2R verbeterd met R4R (Mosaic-serie), een schone bron gemaakt (UPL/U192 en ElectroTos), R4R verbeterd met Fractal-7-converter (DA96), erin geslaagd om bronruis/jitter te minimaliseren voor standaard Toslink met behulp van DAPI-ontvanger en verder verbeterde DAC met Fractal-31-omzetter. De meeste van deze verbeteringen zijn nu geïmplementeerd in onze PowerDAC-serie DAC's. Omdat er niets meer te verbeteren valt, gaan we ons nu richten op productie en verkoop.