PowerDAC-R

PowerDAC-R

PowerDAC-R (RCA):

De PowerDAC-R met nieuw DAPI-board zet Toslink-invoer om in parallelle gegevens met extreem weinig ruis die onze verbeterde Fractal DAC aansturen.

Met deze DAC kun je nu elke Toslink-bron gebruiken zolang deze bitperfecte gegevens uitvoert (bijvoorbeeld geen DSP / geen MQA / geen volumeregeling).

In plaats van eindeloze inspanningen om de apparatuur die uw bron aanstuurt "op te schonen" (Ethernet, PS, kabels enz.), kunt u zich nu concentreren op versterking en luidsprekers.

Design:

De Fractal PowerDAC is ontwikkeld om actieve lineaire circuits zoals (discrete) OP-amps, buffers en soortgelijke analoge circuits en alle gerelateerde degradatie te verwijderen van het signaalpad. Het idee is een verbetering van de geluidskwaliteit door het elimineren van imperfecte analoge circuits en interlinks.

De PowerDAC-R is bedoeld voor het direct aansturen van eindversterkers, waardoor de degradatie die typisch wordt veroorzaakt door een analoge voorversterker en de extra set interlinks, wordt geëlimineerd. Daarom heeft de PowerDAC-R alleen RCA uitgangen. Maar met lage uitgangsimpedantie en max. 1,4 V rms. uitgangsamplitude is de PowerDAC-R ook geschikt om de meeste hoofdtelefoons met een impedantie tussen 32 Ohm en hoger direct aan te sturen (getest / geverifieerd). Afhankelijk van de gevoeligheid en impedantie van de koptelefoon is er een mogelijkheid dat deze niet luid genoeg speelt met de PowerDAC-R.

Volume control:

RCA / XLR-interlinks en gerelateerde onvermijdelijke degradatie zijn verdwenen, maar hoe regelen we het volume? We gebruiken een combinatie van programmerbare voedingsspanning (3dB-stappen) en bitverschuiving (6dB-stappen). Op deze manier kunnen we een lossless volumeregeling realiseren met een bereik van 27dB.

Deze geïntegreerde volumeregeling stelt ons in staat om koptelefoons en eindversterkers/buffers direct aan te sturen zonder dat er een voorversterker nodig is. Houd er rekening mee dat perfecte voorversterkers niet bestaan, omdat er geen perfecte onderdelen zijn, dus het toevoegen van een voorversterker zal hoe dan ook ruis, vervorming en signaalverslechtering veroorzaken. Door simpelweg de voorversterker te elimineren, elimineren we ook alle gerelateerde degradatie.

PowerDAC-R en koptelefoons:

De PowerDAC-R maakt het mogelijk om een koptelefoon direct aan te sturen zonder enige analoge versterker of buffer in het signaalpad. Met andere woorden, de koptelefoon wordt direct aangestuurd door een gebalanceerde voeding, een aantal digitale aan/uit schakelaars en een weerstand array. Dit elimineert alle vervorming en verslechtering die typisch wordt veroorzaakt door conventionele hoofdtelefoonversterkers. Met deze vervorming en degradatie volledig verwijderd is het duidelijk dat we eindigen met een veel schoner signaal dat je veel dieper in de opname laat luisteren en een meer realistische weergave van de opgenomen muziek biedt.

Ingang Toslink 44.1 kHz, 48 kHz, 88.2 kHz, 96 kHz, 176.4 kHz and 192 kHz - 16/24 bit
Uitgangsspanning
125mVpp ... 4 Vpp (44mV ... 1.4 V rms) uitgangsspanning of vast 4 Vpp (1.4V rms) uitgangsspanning (jumper setting)
Uitgang 2 x RCA uitgang, koptelefoons kunnen worden aangesloten via RCA naar 3.5mm mini jack adapter cable. 
Beschikbaar als los product: RCA35 kabel RCA naar 3.5mm mini jack kabel
Impedantie 31.5 Ohm (weerstand array uitgangs impedantie)
Voeding Extern 5V/200 mA, inbegrepen bij PowerDAC-R
Standaard 220V (optie: 110V)
Energie verbruik Ongeveer 1.25 watt
Voedingskabel USB type A-B, custom blauwe kabel 2 draads lage DC weerstand, inbegrepen bij PowerDAC-R

PowerDAC-R achterzijde

Wanneer de PowerDAC-R wordt ingeschakeld, controleert deze op de aanwezigheid van jumpers op het jumperblok aan de achterzijde.


Er zijn 3 instellingen:

NORMAAL: Met deze instelling kan het volume worden gewijzigd van - (stilte) tot 9 (max. volume)

VASTE UITGANG: Met deze instelling is het volume vast ingesteld op 9 (max. volume), deze instelling kan worden gebruikt bij gebruik van een voorversterker (niet aanbevolen)

PROGRAMMA: Deze instelling is gereserveerd voor firmware-updates.

WIJZIG JUMPER-INSTELLING

Om de jumperinstelling te wijzigen, gebruikt u een pincet om de jumpers te verwijderen/invoegen.
Pas op dat de jumpers niet in de PowerDAC vallen!
Als u de PowerDAC-R draait met de achterkant naar beneden en deze waterpas houdt, vallen de jumpers op de grond in plaats van in de PowerDAC-R.

PowerDAC-R opties:

  • IRC Afstandsbediening voor PowerDAC-R

  • USB-Toslink Receiver UT96 met ondersteuning voor 16/24 bits,  44.1 kHz , 48 kHz, 88.2 kHz and 96 kHz.

  • 3.5mm koptelefoon naar RCA cable RCA35.