FAQ

Waarom is de oplader niet inbegrepen?

Om onze audioapparatuur op te laden, kunt u één oplader gebruiken en apparaten één voor één opladen. Hoogstwaarschijnlijk hebt u al meerdere 5V-laders van uw (oude) telefoon(s). Door een nieuwe oplader te verzenden met elk apparaat zou niet goed zijn voor ons milieu.

Ook moeten laders geschikt zijn voor uw lokale netspanning, het is beter om deze lokaal te kopen als u er nog geen hebt.

Welke hosts kan ik gebruiken met de UTOS?

We hebben de UTOS getest met Windows/Linux en Apple PC's en met iPhone en iPad met behulp van de Lightning-naar-USB3-camera verbindingsset.

Welke DAC kan ik gebruiken met de UTOS?

Als uw DAC een standaard Toslink-interface heeft werkt deze waarschijnlijk, maar is beperkt tot max. 96/24.

Wat is er mis met streamen?

Wilt u de beste geluidskwaliteit of het gemak van streaming?
U kunt niet allebei hebben!

De UPL is een zeer schone bron, streaming zal nooit zo schoon zijn.

Waarom een 16-bits DAC aanbieden?

Elke bit vertegenwoordigt een dynamisch bereik van 6 dB. Een perfect gezond gehoorsysteem kan tot 18 bits of 108dB detecteren, waarbij het laagste bit nauwelijks hoorbaar is. Met 16 bits hebben we een dynamisch bereik van 96 dB. Ons gehoorsysteem heeft een beschermingsmechanisme dat de versterking verandert afhankelijk van de geluidsdrukniveaus. We horen dus niet de hele tijd 18 bits, alleen maar even voordat onze automatische versterkingsregeling wordt ingeschakeld. Er is altijd wat omgevingsgeluid in de luisterruimte, meestal 30dB dat enkele lagere bits zal maskeren. Dus deze stukjes worden onhoorbaar of heel moeilijk te horen. Over het algemeen is het niet comfortabel of veilig om langere tijd te luisteren naar een hoge SPL, dus moeten we het volume lager zetten. Dit verlaagt ook het praktische dynamische bereik en het bijbehorende aantal bits dat we nog steeds ruim onder de 16 bits horen.

Audiosets zijn niet perfect en slagen er vaak niet in 16 bits weer te geven bij de instelling van het hoogste volume. Dus in de praktijk heeft het weinig zin om meer dan 16 bits te gebruiken voor het afspelen. Voor digitale geluidsbewerking is het logisch om meer bits en een hoger dynamisch bereik te hebben.

Waarom een 24-bits DAC aanbieden?

Wanneer we niet meer dan 16 bits nodig hebben om af te spelen, waarom een 24-bits MOS DAC?

We kunnen 24-bits digitale audiobestanden afspelen zonder deze naar 16 bits te converteren.
En over het algemeen moet een 24-bits DAC worden geconstrueerd met nauwkeurigere onderdelen. Dus een 24-bits DAC kan hierdoor iets lagere bitfouten bieden. Sommige klanten willen gewoon veilig zijn en kiezen daarom voor een 24-bits DAC ..